Savršenstvo u svakom rezu
SAMURA, brend koji se ističe u svetu kuhinjskih noževa, veruje u princip da pravi kvalitet zahteva ozbiljnu investiciju. Za razliku od drugih proizvođača koji štede na materijalima i izradi, SAMURA se posvećuje izuzetnosti. Osnova SAMURA noževa leži u pažljivom odabiru najboljeg japanskog i švedskog čelika, koji prolazi kroz rigorozan proces kaljenja kako bi postigao Rockwell tvrdoću od 58–61 HRC (Rockwell C Hardness), meri tvrdoću materijala, u ovom slučaju čelika. Konkretno, kada kažemo da je neki čelik kaljen na Rockwell tvrdoću od 58–61 HRC, to znači da je prošao proces kaljenja koji rezultira tvrdoćom između 58 i 61 jedinice prema Rockwell C skali. Što je veći broj na Rockwell skali, to je materijal tvrđi.
Ono što izdvaja ove noževe nije samo izbor vrhunskih materijala, već i preciznost njihove izrade. Svaki se oštrica bruši pod karakterističnim uglom od 17 stepeni, obezbeđujući neuporedivo iskustvo sečenja. Mnoge serije ovih noževa prolaze kroz ručno konveksno brušenje, metodu koja, iako skuplja i vremenski zahtevnija, naglašava njihovu posvećenost pružanju noževa koji prevazilaze sva očekivanja.
U inovativnom potezu, SAMURA je prva uvela „stonewash“ serijsku proizvodnju, tehniku koja njihovim oštricama daje površinu koja se ne lepi, obezbeđujući lako sečenje i postavlja novi standard u performansama kuhinjskih noževa. Izvan oštrice, SAMURA isto tako stavlja veliki naglasak na drške svojih noževa. Izrađene od najfinijih materijala, drške su dizajnirane ne samo za dugotrajnost, već i za ergonomski prijem koji poboljšava ukupno kulinarsko iskustvo.
Posvećenost savršenstvu ne završava se procesom proizvodnje. Svaki SAMURA nož prolazi kroz finalni dodir zanatstva – ručno brušenje na brusnom kamenu. Ovaj detaljan korak obezbeđuje da svaki nož koji napušta njihovu radionicu bude naoštren do savršenstva, spreman da ispuni zahteve i najzahtevnijih kuvara. U svetu kulinarskog zanata, SAMURA se ističe kao simbol nepokolebljivog kvaliteta, spajajući tradicionalne tehnike sa najsavremenijim inovacijama. Sa SAMURA nožem u ruci, pripremite se da podignete svoje kulinarsko putovanje na nove visine, gde je svaki rez dokaz težnje ka izuzetnosti.
SAMURA noževi: savršeno uživanje u kulinarskom majstorstvu
U SAMURA® brendu, vođeni su jasnom vizijom: postizanje idealnog spoja tradicionalne japanske veštine, evropske trajnosti i neuporedivog stvaralaštva. SAMURA Premium Kuhinjski Noževi započeli su svoje putovanje lansiranjem prve serije noževa 2003. godine, revolucionarišući savremeni kuhinjski nož odmah nakon toga. Njihova posvećenost kombinovanju vekovima starih tradicija s progresivnom tehnologijom učinila je ovaj brend neprikosnovenim inovatorom u proizvodnji noževa i dizajnu.
Brend SAMURA, posvećen je samo jednom principu - „Preciznost je ključna“. SAMURA je počela kao porodični biznis predvođen vizionarskim osnivačem, poznatim dizajnerom i inženjerom Aleksejem Jakovljevim, koji i dalje ručno crta svaki koncept. Opsednut preciznošću, Aleksej ulaže brojne sate kako bi se uverio da sve što nosi ime SAMURA garantuje kupcima neuporediv kvalitet, večitu oštrinu i jedinstvenu estetiku. I iako je kompanija prerasla u značajnu silu na tržištu, i dalje upravljaju svime kao porodična radionica: devedeset odsto procesa proizvodnje obavlja se ručno.
Zato je njihovo istraživanje i razvoj tako rigorozno. Njihovi prototipovi se testiraju od strane kulinarskih profesionalaca pod najširim mogućim uslovima. SAMURA noževi se isprobavaju u restoranima visokog kvaliteta, kao i u kućnim kuhinjama, od strane šefova sušija do mesara koji obrađuju kosti, na svakom zamislivom cilju sečenja. Samo kada njihovi noževi pokažu sposobnost da se nose sa bilo kojim opterećenjem sečenja, bilo kojim postupkom sečenja s neverovatnom oštrinom i optimalnom performansom, i samo kada korisnicima mogu da obezbede besprekoran balans, savršenu težinu s lakoćom i ergonomsku udobnost - tek tada SAMURA noževi postaju dostupni potrošačima.