Pažnja ljubiteljima čokolade: sa ovim jednostavnim „uradite sami“ uputstvima možete da napravite malu, finu gozbu u kojoj ćete uživati i „istopiti se“. Čokoladne kašike spremne za ukrašavanje takođe predstavljaju elegantan poklon ili su idealne kao dekoracija za Božić.
Potrebni sastojci i pribor:
crna čokolada
prelivi za dekoraciju: latice cvetova, bela čokolada itd.
Prvo izlomite čokoladu i pažljivo je istopite u posudi. Čim ona bude u tečnom stanju, umočite kašiku u posudu. Čokolada se takođe može uredno rasporediti na nju drugom kašikom. Zatim stavite kašiku ili kašike na pripremljen polsužavnik ili ravnu ploču.
Savet: Koristite papir za pečenje kao podlogu za sušenje.
Korak 2: Ukrasite kašiku
Dok je čokolada u tečnom stanju, kreacija se može ulepšati prelivima po vašem ukusu. Zatim treba ostaviti da se sve stvrdne na hladnom mestu ili u frižideru.
Savet: Ulepšavanje belom otopljenom čokoladom preporučujemo tek kada se podloga malo osuši.
Sada je došlo vreme i možete koristiti svoju čokoladnu kašiku da začinite mleko ili kakao. Da biste to uradili, jednostavno rastvorite čokoladu u šoljici toplog mleka – možete malo zasladiti svoj topli napitak, u zavisnosti od vašeg ukusa. Zavalite se i uživajte!