5.199,‒ RSD
Uradite sami: napravite cvetnu so sami
Uz cvetnu so iz naših „Uradite sami” ideja dobićete miris rascvetanih letnjih livada i slanog morskog povetarca direktno na vašem tanjiru.

Potrebni sastojci:
- jestivo cveće (npr.: neven, lavanda, različak, maslačak, crvena detelina, itd.)
- začinsko bilje (majčina dušica, ruzmarin, itd.)
- krupna morska ili kamena so
Savet: Fleur de sel – u cvetnoj soli treba izbegavati običnu kuhinjsku so jer ona sadrži više preostale vlage od krupne morske soli i nije pogodna za mlinove.
Preskočiti odeljak






umesto 2.399,‒ RSD










Do pribora za so i biber
9.199,‒ RSD
PRIBOR ZA SO I BIBER
Leonardo
1.199,‒ RSD
PRIBOR ZA SO I BIBER
Homeware
279,‒ RSD
PRIBOR ZA SO I BIBER
Justinus
1.195,‒ RSD
RASPRODAJA
2.599,‒ RSD
5.299,‒ RSD
8.299,‒ RSD
9.199,‒ RSD
2.599,‒ RSD

1. korak: suvo cveće i začinsko bilje
Sveže ubrano bilje i cveće možete pronaći na cvetnim i planinskim livadama ili kod kuće u bašti. Važno je da je jestivo. Cveće i bilje se zatim suši. Navešćemo nekoliko metoda:
Savet: Osim ako cveće i bilje nisu vidljivo prljavi, izbegavajte da ih perete kako im ne biste razblažili ukus.
- visi naopačke u snopovima
- postavite na mrežu na velikoj površini
- osušite u rerni na niskoj temperaturi ili u dehidratoru
Savet: Osim ako cveće i bilje nisu vidljivo prljavi, izbegavajte da ih perete kako im ne biste razblažili ukus.

Korak 2: pomešajte so i cveće
U sledećem koraku, sušeno cveće se pomeša sa solju. Prvo uklonite peteljku od cvetnih glavica. Ako su listovi ili cvetovi veliki, preporučljivo je da ih isečete. Na kraju, pripremljeno cveće i začinsko bilje se pomeša sa morskom solju ili se puni sloj po sloj u mlin za začine.
Savet: Ako više volite da je cvetna so sitnija, možete je na kraju zgnječiti u avanu za usitnjavanje.
Savet: Ako više volite da je cvetna so sitnija, možete je na kraju zgnječiti u avanu za usitnjavanje.

Vaša blaga cvetna so je spremna! Savršeno prikladna kao vrhunac tokom lepog druženja za trpezarijskim stolom, svakom meniju daje nepogrešiv začin. Zbog jednostavne pripreme u samo nekoliko koraka, apsolutna je preporuka i za poklon vašim gostima na svadbama, krštenjima ili rođendanima.