Slatka ideja za pripremu hrane dolazi iz srca

Slatko kao ljubav… Od trenda zaslađivanja mladenaca mladenačkom tortom i posebnim slatkim stolom na svadbama, slatke poslastice su neraskidivo povezane sa romantikom. Pa čak i na Dan zaljubljenih, vaši najmiliji će se svakako obradovati domaćoj poslastici – jer ljubav često ide preko stomaka.

Srce od lisnatog testa

Sastojci za 3-4 srca za tortu:

  • 2 pakovanja lisnatog testa
  • 250 grama putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • ružičasta boja za hranu
  • šećerne perle

Priprema srca od lisnatog testa:

Od lisnatog testa za tortu isecite srca iste veličine i uklonite ostatke. Premažite ih umućenim jajetom i pecite 10 minuta na 200 °C. Umutite puter sa šećerom u prahu, umešajte boju za hranu i sipajte u kesu za šlag sa zvezdastim vrhom. Na ohlađena srca od lisnatog testa nanesite male tačke kreme i ostavite da se kratko stegne. Postavite dva srca jedno na drugo i ukrasite gornje krem tačke šećernim perlama. Priprema poslastice za Dan zaljubljenih je gotova.
Herz aus Blätterteig ausschneiden
Blätterteigherzen bestreichen
Creme aufspritzen
Blätterteigherz verzieren
Vaš savetnik
Dan zaljubljenih: Priprema poslastica za najmilije
14. februar je dan za ukusne poslastice: bliži se verovatno najromantičniji dan u godini! Ako sami napravite ili ispečete slatkiše za Dan zaljubljenih i njima iznenadite svoje najmilije, dan će biti još lepši. Najbolji način da proslavite Dan zaljubljenih je da spremite nešto slatko - torta u obliku srca je savršena ideja! Složićete se, zar ne?
Trust-your-gut.jpg